Space 4 kids   home

Wat weeg je op de Maan of Mars ?

spellen              Musical!

 Voor docenten
 

linksWedstrijd: De Maan
(tot 12 jaar)

Maak een kunstwerk (tekening, schilderij etc.) over de maan en als je wint, ontvang je een speciale prijs. Bovendien worden de beste inzendingen op de ESA website geplaatst. Elke maand is er een nieuwe wedstrijd met een nieuw onderwerp.

ruimtevaart kleurplaten

Sterrenkunde kleurplaten

GRATIS maanposter!!

Spacescoop Hele leuke site die antwoord geeft op allerlei spannende vragen, zoals: Zou er leven kunnen bestaan op één van de manen van Saturnus?

kinderpleinen.nl heel veel links (helaas ook een aantal dode) naar sites met knutselprojecten en spelletjes over sterrenkunde en ruimtevaart.

Noordwijk Space Expo

NRM Nationaal Ruimtevaart Museum Lelystad 

Jongeren Werkgroep van de KNVWS

Missiemaan

boeken

NASA Kids' Club (Engels)

NASA's spaceplace (Engels)

 

 

spacebuzz Aan boord van de SpaceBuzz kunnen kinderen wereldwijd zelf het overview effect ervaren. Ze maken een levensechte reis naar de ruimte. Een reis die hun kijk op onze prachtige planeet voorgoed verandert. 

Zelf doen

Bouw en lanceer een waterraket!

De kunst is om hem zo hoog moegelijk te krijgen. De hoogte wordt vooral bepaald door de hoeveelheid water die je gebruikt. Wat is de beste hoeveelheid? Dat is aan jou om uit te zoeken. Het Nederlandse record is 375 meter, door Sam Mullock. Maar hij speelde wel vals door een duikfles in plaats van een fietspomp te gebruiken.

© 2005-2020 Bureau de Toekomst HOME