Nieuwsarchief augustus 2007

NASA vindt barsten in isolatie shuttle tanks
Washington, 27 augustus - In de isolatie van de externe tanks van de volgende twee shuttles zijn barsten ontdekt. Deze zouden de oorzaak kunnen zijn geweest van het losgelaten isolatieschuim bij de lancering van de vorige shuttle, Endeavour. De NASA gaat het probleem oplossen door op de steunen van de tanks een ander soort isolatie te gebruiken.
>Lees verder
Endeavour veilig geland in Florida
Cape Canaveral, 21 augustus - De space shuttle is vanavond 0m 18.32 geland na een vlucht van 13 dagen. In verband met de orkaan Dean is de missie een dag bekort, omdat gevreesd werd dat het vluchtleidingscentruim in Houston last van de storm zou hebben. De NASA besloot eerder de schade aan het hitteschild niet te repareren omdat dat te riskant en niet nodig zou zijn.
>Lees verder/foto
Schade hitteschild shuttle blijkt ernstiger

Missie met drie dagen verlengd

Washington, 13 augustus - De schade aan het hitteschild van de shuttle is erger dan gedacht. De NASA heeft de missie van de shuttle Endeavour met drie dagen verlengd. 
>Lees verder/foto
Hitteschild shuttle beschadigd
Washington, 11 augustus - Een stuk ijs blijkt het hitteschild van de Endeavour tijdens de lancering beschadigd te hebben. Er is een kleine beschadiging ontdekt aan de onderkant van de shuttle bij de rtechter wielkast. zondag volgt een nadere inspectie waarna NASA zal beslissen of een reparatie nodig is.
Uitstel shuttle lancering dreigt door lek in cabine
Cape Canaveral, 1 augustus - Technici rijden een race tegen de klok om een lek in de cabine van de space shuttle Endeavour op tijd te repareren. Waarschijnlijk moet een ventiel vervangen worden. De NASA besluit zondag of de lancering op tijd door kan gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005-2021 Bureau de Toekomst HOME

Web Analytics