Mars - pag. 2 terug naar de MARS pagina20 september 2007 - Op deze valse kleuren opname van de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) zijn geulen in een kater in de zuidelijke hooglanden te zien die waarschijnlijk door stromend water gemaakt zijn.
Enorme stofstorm hindert marsrobots
15 juli 2007 - Door de enorme stofstorm die sinds enkele weken op Mars woedt, is de afdaling van de Opportunity in Victoria krater uitgesteld. Het stof omringt de hele planeet op het zuidelijk halfrond. De twee marsrovers krijgen minder stroom uit hun zonnepanelen door de donkere hemel. Gelukkig is het zomer en blijft er genoeg vermogen over om de afkoeling tijdens de nacht te overleven.
Deze infrarood opname geeft de stofconcentratie aan. Rood is hoog, blauw is laag.

 

 

NASA ontdekt stromend water op Mars
6 december 2006 - Op foto's van de Mars Global Surveyor is volgens de NASA stromend water te zien. Het water zou uit een ondergrondse bron zijn gekomen.
>volledige diashow12 juni 2006 - Op dit gedeelte van een foto gemaakt door de marsrobot Spirit is op de voorgrond duidelijk een rots te zien met een lichtere kleur. Dit is een ijzermeteoriet. Links net buiten beeld is nog zo'n meteoriet ontdekt.
volgende pagina

 

2005-2022 Bureau de Toekomst